Temat: [Focus 2011-2014] 1.6eb pęknięty cylinder
View Single Post
Stary 29-09-2022, 16:32   #20
mati3995
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: 1.6 eb pęknięty cylinder

Dużo w tym prawdy, sam mam już ponad 5 lat Focusa z 1.6 EB którego zakupiłem od pierwszego właściciela (miał wtedy 78 tysięcy przebiegu) a sam samochód był przez niego zakupiony nowy w salonie Forda niedaleko mojej miejscowości więc byłem pewny co sprzedaje. Jeżdżę do tej pory (przebieg 135 tysięcy), silnik serwisuję na bieżąco, leje dobry olej i co max 10 tysięcy, silnik pracuje równo i cicho czasem nawet mam wrażenie że ciszej niż kiedyś, mam również wrażenie że wręcz lepiej przyspiesza niż na początku.
Wydaje mi się że przy odpowiednim dbaniu o ten samochód można się nim nacieszyć i co najważniejsze kupić z pewnego źródła i osoby która znała jego bolączki jak właśnie mój poprzedni właściciel. Do dzisiaj pamiętam jak podpisywałem umowę sprzedaży i widziałem w oczach poprzedniego właściciela coraz większe wątpliwości czy go jednak sprzedać czy zostawić bo tak był przywiązany do Focusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez SRS ; 01-10-2022 o 20:47
mati3995 jest offline   Odpowiedź z Cytatem