Cytat:
|
Jestem po rozmowie ze specami z południa polski. Twierdzą że za 10-12 tys brutto ogarną i pojeździ sporo. Wstawiają jakieś inne tuleje. Składają, testują. 12 koła to znośnie jeszcze.
|
Czy uważasz, że problem EB zostanie w ten sposób rozwiązany? Ile dają gwarancji na tą naprawę? Wydaję mi się, ze problem twojego EB leży nie tylko w wadliwych tulejach. Świadczyć mogą o tym wpisy w sieci o głowicach i o akcjach serwisowych. Coś tam jest nie tak z układem chłodzenia. Mam w tej chwili trzy Fordy z silnikami Sigma/Duratec (był jeszcze czwarty). W każdym sygnalizacji temperatury silnika nie działa wg mnie prawidłowo (wielokrotnie poruszane na forum). Jak do tego dołożyć wadliwą konstrukcję układu chłodzenia, bloku lub głowicy, jak to może mieć miejsce w EB to wychodzi pasmo nieszczęść. Czy ci "spece z południa" stosują jakiś patent, aby problemy EB szeroko opisywane nie powróciły?
Rozumiem twoje rozgoryczenie, ale pomstowanie w tych okolicznościach tylko na Forda nie jest całkiem OK. Posiadacze pojazdów innych marek także zostali wpuszczenie w kanał podobny. Ale co tam pojazdy problem dotyczy także elektroniki, AGD i innych.