Odp: Drgania podczas przyśpieszania
Witam serdecznie odrazu na wstepie, zauważyłem wibracjie silnika w s maxie przy dodawaniu gazu w zakresie 1600 2000 obrotow czuć je na całym aucie az tylne foteliki widac jak wibrują wystepuje to na postoju jak auto stoi w garażu... ale występuje też podczas jazdy np prędkość 90 km/h 6 bieg daje delikatnie gazu delikatnie się rozpędza I wibruje tak samo jak podczas gdy auto stoi i tak 5 bieg 80 przyśpieszam i też wibruje i na 4 biegu na 3 i mniej nie czuc tego tylko na wysokich biegach . Całe auto przejrzałem na stacji i w fordzie i u dwóch mechaników co najlepsze to w fordzie powiedzieli że przeguby do wymiany wewnetrzne a ja do nich że podczas gdy auto stoi też to jest zrezygnowalem z ich usługi. Jeden z mechaników stwierdził że poduszki silnika bo odleciała łapa ta z przodu od tlumnika zaraz za elastycznym złączem , nowe złącze,łapa i poduszki silnika dwie poduszki nowe ta pod akumulatorem i pod skrzynia bo niby juz żywot jej się wyczerpał całość ok 1400 zł i już myślałem że super będzie bo niby mniej ale dalej wibruje i na postoju i podczas jazdy i tu moje pytanie co to może być? Sprzęgło? Czemu wibruje na postoju coś nie tak z silnikiem ?
|