View Single Post
Stary 04-10-2022, 20:43   #19
norbi333
ford::professional

Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 biturbo 238 koni
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Czy występował licznik w pełni cyfrowe ?

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ASO niczego nie zaktualizuje, bo Ford ma taką schizę (dotyczy ona także Mondeo MK5 i S-maxa MK2), że jak w liczniku nie było z fabryki softu "z komputerem na 4", to "nie należy się aktualizacja, która to ma".
Tak więc "takie cuda to tylko u tych z UCDSem" oraz co bardziej "zdeterminowanych" wielbicieli FORScana...
A jak zrobić to forscanem rozszerzonym ?
Mam taki plik ściągnięty ,ale na podstawie vinu S maxa
SYNC3_2623569578 .Mogę tym normalnie zrobić aktualizację czy potem będzie problem ze względu na vin ?

Cytat:
Napisał mrk26 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdzali ci coś z modułem przyczepy, są zapisane logi, ale żadnej aktualizacji nie robili. Do aktualizacji trzeba dopłacać, znaczy klient bo w ASO to kwestia kliknięcia.
Ciekawe,bo był na naprawie wycieku oleju i nic nie miało to wspólnego z przyczepą. Poza tym lipa ,ze za aktualizację trzeba płacić. W Oplu zawsze sprawdzają i jeśli coś jest to aktualizują bez problemu i za free

Ostatnio edytowane przez norbi333 ; 04-10-2022 o 20:46
norbi333 jest offline   Odpowiedź z Cytatem