Cytat:
|
A co do tego kowadełka, to mam je we fragmencie pliku, może jakąś funkcję pełnić...?
Jak nie będzie wyważenia, to wydaje mi się, że jakiś czujnik w skrzyni nie wykryje położenia neutralnego.
|
Tylko o jakim czujniku piszesz? Jedyne okablowanie dochodzące do skrzyni to wtyczka do wyłącznika świateł cofania i dwa przewody masowe, ale te się nie liczą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą na Twojej stronie też o tym wspominasz: "Auto nie posiada informacji o ekonomice jazdy, preferowanym biegu jazdy." (na tej samej stronie, u góry jest grafika: przekrój skrzyni i pod spodem opis: wałek wejściowy, miejsce zakładania wypsrzęglika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Ale... możesz mieć rację, co do wyważenia, jak to ująłeś, bowiem to żelastwo w pozycji neutralnej jest ~pionowo, a ruch lewarka przód-tył to odchylenie kowadła w jedną lub drugą stronę i tu jego masa może pomagać mechanizmowi wewnątrz skrzyni (najczęściej drążona śruba ze sprężyną i kulką) utrzymać zadany bieg. A z autopsji wiem, że dawno, dawno temu w skodzie s100 czwarty bieg potrafił "wylecieć" po przejechaniu przez mocną "tarkę" w rejonie skrzyżowania...
Nie utnę - nie dowiem się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jeśli już, to w przyszłym roku. Teram mam 12 m-cy gwarancji na skrzynię.