Odp: Awaria adaptaci w bi xenon
Witam,
Ma ktoś jakiś pomysł co może być jeszcze przyczyną awarii? Odkąd kupiłem fokę miałem ten problem czasem lampy zjeżdżały w lewo, ale wystarczyło się tylko zatrzymać i juz, w ostatni czwartek wyszedł błąd żarówki i światła się nie ustawiały, zaglądam do lampy oczywiście urwany kabelek od tej małej wtyczki 4 piny ale tylko 3 kabelki, kupiłem wtyczkę kawałkami kabelków, przelutowalem, pojeździłem w poniedziałek wieczorem specjalnie skręcając itd itp chyba z 50 km wszystko działało idealnie, cieszyłem się jak dziecko. We wtorek rano siadam do auta, oczywiście nie działa ustawienie lewej lampy i błąd po chwili... zaglądam znowu niby wszystko ok, dałem kleju na gorąco jak już ktoś pisal, aby usztywnić piny, nic nie dało, na nowo zalutowalem wszystko nic nie daje, przy ostrym skręcie w lewo się psuje i koniec... po odpaleniu raczej ustawia się wszystko ok, a podczas jazdy w prawo jest jeszcze ok, w lewo jak mocniej skręcę to widać jak lampa odrazu zjezdza w lewo i w dół... gdzie jeszcze szukać... oczywiście przez forscan standardowy błąd B14D9 i jeszcze B1D00 mi wyskakuje, też niby awaria światła mijania.... oczywiście jak robie test przez forscan to nie przechodzi i znajduje błąd B14D9... miał ktoś podobny przypadek żeby to może coś z elektronika się stało? Trzeba może jakaś kalibracje ksenonow przeprowadzić? Jak lampe mialem wymontowana to ruszylem cala soczewka w lewo ręcznie moze po tym trzeba zrobic jakas kalibracje? Mam cos podobnego w forscan ale potrzebuje rozszerzona licencje aby to spróbować... ehhhh same problemy.... Pozdrawiam.
Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez bochen1988 ; 12-10-2022 o 12:56
|