Super! Dzięki bardzo, jeszcze raz!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tego nie ogarnę interfejsem ELM, prawda?
Tylko potrzebuję kogoś z IDS’em?
EDIT:
Oki chyba jednak ogarnę to ELM'em
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdziłem, że ten samochód nie był wyposażony fabrycznie w system start-stop, co by tłumaczyło obecność zwykłego akumulatora nie EFB czy AGM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Sprawdziłem ustawienia zgrane przez ELMConfig'a i faktycznie na ostatniej zakładce widnieje wpis o tym systemie. Te dwa czujniki, które rzucają błędami, z czego się orientuję, są wymagane do systemu start-stop.
Więc dzisiaj spróbuję to zmienić i zobaczę czy to wystarczy
EDIT 2:
Niestety sprawdziłem i po ustawieniu opcji start-stop na wyłączony zarówno na PCM jak i IPC pojawia się dodatkowy błąd:
U2101 - Konfiguracja modułu sterującego niekompatybilna
Który powoduje komunikat Awaria silnika, poza tym wcześniejsze błędy nie znikają
@
tedi_k
@
SRS
czy coś wykonałem źle? Może jeszcze jakiś krok pominąłem?
Czy konieczna będzie wymiana PCM?
EDIT 3:
Ok, żeby było humorystycznie to autor tematu (
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=320880) wydaje się poprzednim właścicielem mojego samochodu, zgadza się miasto skąd pochodzi, samochód, czas a nawet błędy XD ehh... także tego...
@
tedi_k
czyli rozumiem, że tak jak napisałeś w tamtym temacie PCM będzie do wymiany?