Temat: [Focus 2008-2011] Remont tylnego zawieszenia
View Single Post
Stary 14-10-2022, 12:29   #19
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Remont tylnego zawieszenia

Cytat:
Napisał Marek04 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Całe wachacza to myślę że sam bym wymienił bo poszczególnych elementów raczej nie dam rady ( brak prasy).
Lemforder - tuleje + sworzeń na jedną stronę w mojej okolicy to ok. 200,- na stronę. Do wymiany sworznia poza kluczami potrzeba wiertarki, imadła, szlifierki kątowej, młotka i wybijaka. Do zdjęcia tylnej tulei używam szlifierki kątowej młotka i imadła do montażu prasa nie jest niezbędna, ale jest pomocna. Istotne jest za to ustawienie tylnej tulei względem wahacza. Przednie tuleje jak kto woli można potraktować imadłem lub szpilką gwintowaną, więc prasa niepotrzebna. Cała zabawa trochę czasu niestety zajmie, ale kasy nieco zastanie w kieszeni. Jak uważasz, że sam wymienisz wahacze to i reszta powinna się udać. A co do TRW to mam takie tylne tuleje, bo jak była konieczność ich szybkiej wymiany tylko takie były na już, od ręki i 5 lat robią, Łączniki stabilizatora także zdarzało się zakładać i tragedii nie było. Za to np. do tarcz lub klocków TRW przekonany nie jestem i ich staram się unikać
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem