Temat: [Focus 2008-2011] Mechanizm zamka nie otwiera drzwi
View Single Post
Stary 15-10-2022, 12:54   #1
focuslift
ford::average

Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2009
Domyślnie Mechanizm zamka nie otwiera drzwi

Witam. Mam problem z zamkiem w drzwiach kierowcy. Zamek z pilota zamyka się bez problemu ale z otwieraniem ma problem ( tylko w drzwiach kierowcy )musze mu pomóc kluczykiem. W lato problem nie istnieje ale już o tej porze ma problem z otwarciem. Pozostałe drzwi otwierają się bez problemu.
Wygląda jak by siłownik wykonywał za krótki skok. I nie odblokowuje zamka w drzwiach kierowcy. Miałem wcześniej dolegliwość w postaci nie zamykających się drzwi w okresie zimowym. Zamki zostały wymontowane wymyte i nasmarowane problemu o zamykaniem ubiegłej zimy nie zaobserwowałem. Za to jest problem z otwieraniem z pilota drzwi kierowcy (opisane j.w. ) Wymontowałem zamek z drzwi kierowcy wymyłem pod ciśnieniem zmywaczem do hamulców wysuszyłem sprężonym powietrzem nasmarowałem smarem sylikonowym w spreju obficie. Ale problem z otwieranie tego zamka pozostał.
I tu moja prośba. Zamek jest częściowo znitowany aby go rozkręcić i dostać się do środka. Może ma ktoś zdjęcia albo wie jak wygląda zamek w środku.
Ułatwiło by mi to diagnozę.
focuslift jest offline   Odpowiedź z Cytatem