@
Matych
, wydaje mi się że pomyliłeś kolektory. Wydechowy owszem, jest razem z turbiną, natomiast ssący to po prostu głowica „nieco większa z przodu”.
Co do awarii wtryskiwaczy i pompy, jest tego znacznie więcej niż ci się wydaje. Wystarczy poszperać na grupach na fb… Może nie kwalifikuje się to do nazwania „plagą” ale problem jest. To samo tyczy się pompy CR - zdarzają się przypadki, że puści opiłki w układ, a jeszcze częściej nieszczelności i wycieki oleju. Nie tylko z połączenia napędu zębatego pompy ale również z uszczelnienia samego wałka pompy.
Miski, owszem, są plastikowe jak i słusznie zauważyłeś, sporo producentów z nich korzysta, aleeeee, tylko Ford wzywa na akcję serwisową? Może była jakaś wtopa jakościowa, tego w 100% nie wiem. Na pewno akcja była ale co ciekawe dotyczyła Focusa - miałem kiedyś jednego na oku i właśnie taki wpis figurował (zaległa akcja związana z miską olejową). Wiem tylko tyle że plastik nie jest aż tak wytrzymały jak metal, ale za to tańszy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aaaa, zapomniałem dodać, w tym silniku termostat to koszt około 700zł jak nie więcej, gdyż jest… elektryczny i oczywiście cały z plastiku, tak więc jeśli się zepsuje to podnosi koszty eksploatacji.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk