Odp: Różnice w silnikach dw10, dw10c i dw10f
No właśnie, chyba jednak jest prawdą co mówią ludzie którzy znają się na samochodach, że im nowsze tym gorsze, mniej trwałe i bardziej awaryjne. I dotyczy to chyba wszystkich marek...
Kiedyś to inżynierowie konstruktorzy myśleli nad tym aby robić jak najbardziej trwałe i niezawodne auta a teraz to myślą nad tym aby było zupełnie odwrotnie. Auto ma być łądne jak chińska zabawka ale każda część musi mieć skrócony okres zużycia a do tego z powodu oszczędności albo ekologi stosują coraz gorsze materiały, nawet siedzenia robią coraz krótsze, np w MK4 siedzenie jest o 5cm dłuższe niż w MK5, do tego deska jest gorzej spasowana i wg mnie o wiele brzydsza niż w mk4. Porównajcie wnętrze mk5 z wnętrzem mk4 w wersji tytanium x gold z czarnymi dekorami i deską ze skóry.
To samo z lakierami gdzie z powodu ekologi są coraz słabsze i mniej trwałe. Gdzie te czasy że auto beawaryjnie przejeżdżało 400tys km jak np. moje A6 C4 z 5 rzędowym silnikiem 2,5 tdi 140KM, auto nie do zajechania.
Myślę że Mondeo MK4 to ostatni mohikanin aut w miarę trwałych bo z tego co tu czytam i ze swojego doświadczenia wiem że auta te kręcą b duże przebiegi i są w miarę bezawaryjne
Ostatnio edytowane przez kasm ; 18-10-2022 o 21:14
|