View Single Post
Stary 19-10-2022, 23:55   #714
ipIV
ford::amateur

Imię: Michał
Model: mk4 fl
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał Tomasz76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiedziałem, że Focusa po FL można było już zamawiać w październiku 2021r. Ja zamawiałem w połowie stycznia 2022r i wygląda na to, że muszę jeszcze trochę poczekać.
Pierwotnie to miała być demówka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Średnio wyposażony HB, jest full wypas kombi za wyjątkiem dachu panoramicznego. Udalo mi się znaleźć dealera który zgodzi się odsprzedać demówkę w dodatku pochwalił się, że można przed rozpoczęciem produkcji zmienić konfigurację. Zmiana nastąpiła w czerwcu 2022. Generalnie czas oczekiwania na samochód w moim przypadku to 4mc. W przyszłym tygodniu przewiduję wycieczkę na drugi koniec pl i odbiór.

Generalnie fart, bo próbowałem zamówić go od lutego a wyszło jakbym zamówił w październiku.
Prawie kupiłem słabo wyposażonego przedlifta w maju, ale szczęście w nieszczęściu że był zarezerwowany a nabywca dostał leasing.

Co ciekawe teraz można zamawiać. Pomiędzy lutym i czerwcem z kilkoma (4-5) sprzedawcami byłem umówiony, że jak tylko będzie można zamówić to mają dać znać i zamawiamy. NIKT się nie odezwał. Słabe podejście do klienta moim zdaniem.

A nie przepraszam. Jeden zadzwonił 2 tygodnie po wizycie i powiedział, że w 2022 na pewno nie będzie można zamówić polifta i mam pytać w przyszłym roku.

Generalnie wyszło pozytywnie, mimo braku rabatów moja konfiguracja jest obecnie 15 tys zł droższa... czyli akcesoryjne koła zimowe, kilka innych akcesorów i ubezpieczenie w gratisie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez ipIV ; 20-10-2022 o 00:16
ipIV jest offline   Odpowiedź z Cytatem