Temat: [Focus 1998-2004] 1.8 ghia sedan B1997 AirBag
View Single Post
Stary 21-10-2022, 15:02   #2
lisekbox
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Fiesta mk8
Silnik: 1.1
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: 1.8 ghia sedan B1997 AirBag

Fixed.

Nie będę WULGARYZM i podzielę się tym co pomogło... (wstawiam odrazu na czerwono, żeby admin miał mniej roboty)

Skupiałem się na przewodach od poduszki, bo taki błąd ciągle FORScan wskazywał... (pokazywał jedynie błąd B1997 w module RCM)

Po odłączeniu od kostki przewodów napinacza pasa pasażera i założeniu na nie konektorów - problem zniknął.

Przewody nie były zamienione, gdyż po odłączeniu poduszki sprawdzałem i FORScan wyrzucał błąd odłączonej poduszki.

Odpięcie napinacza wypluwało równie stosowny komunikat w programie... ale jakaś zależność; perturbacja albo inna turbulencja powodowała wywalanie błędu dla poduszki pasażera gdy napinacz był podpięty, mimo jak widać wadliwego połączenia samego napinacza, a nie komunikowanej przez program poduszki...

Pragnę również podziękować wszystkim, którzy dobrze wiedzieli, ale nie odpowiedzieli na moje zapytanie o rodzaj i wartości rezystora do celów diagnostycznych WULGARYZM Wam w WULGARYZM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez lisekbox ; 21-10-2022 o 17:11 Powód: żeby było wiadomo co miałem na myśli
lisekbox jest offline   Odpowiedź z Cytatem