Powitać all
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak w temacie: u mnie lampka oświetlenia bagażnika ma w oprawce stały plus. Wnioskuję stąd, że powinna być sterowana minusem. Lampka ta nie świeci się od momentu zakupu bolidu. Dzisiaj byłem zmuszony do zdjęcia poszycia klapy bagażnika, bo zamek przestał współpracować: siłownik się odzywał, ale nic z tego nie wynikało, a kluczem też nie można było odryglować zamka.
Wracając do tematu: w okolicy zamka a także siłownika nie znalazłem żadnego styku/styków, które mogłyby podać minus do lampki bagażnika po otwarciu klapy. Nie ma też żadnego śladu po jakimkolwiek innym łączniku. Znalazłem za to trzy luźne przewody: dwa z nich połączone (masa) i trzeci - stały plus. Może to być pozostałość po czymś, ale po czym?
Pytanie zatem: kiedy u Was lampka w bagażniku się zapala/gasi ? I czy na desce rozdzielczej powinien się wyświetlać komunikat o otwartej klapie bagażnika tak, jak ma to miejsce w przypadku otwartych drzwi?
Ktoś tu pisał, że ma nawet komunikat o otwartej pokrywie silnika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.