View Single Post
Stary 25-10-2022, 00:31   #5
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Wymiana Szklanki w pompie wysokiego ciśnienia w EB

Cytat:
Napisał WoojO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
co 20 tyś jak Henry Ford kazał
Raczej jego księgowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ważny jest także styl jazdy, ilość zimnych startów itp. sam przebieg to nie wszystko (choć osobiście korzystam z całego zakresu obrotowego dosyć często). Auto mogłoby to zliczać i kalkulować sobie kiedy należy zmienić olej no ale producentom raczej na tym nie zależy (chociaż niektóre beemki tak mają ale pewnie ustawione pod longlife).

140tkm to szybko poleciał, zawsze mogło być tak że kiedyś w ASO mogli zapomnieć wymienić olej albo/i filtr. Zawsze sprawdzam a najlepiej sam wymieniam (bo jaki olej wleją to nie sprawdzę), słyszałem co się dzieje na zapleczach ASO od drugiej strony, niejeden warsztat za stodołą by takich jaj nie odstawił. Przy okazji za grubą kasę.

Cytat:
Napisał WoojO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz grzecznie co 10 tyś...
Ja co 12tys.km wymieniam ale to już chyba ostatni moment powyżej zaczyna się loteria. Plus płukanka. Raz kiedyś zrobiłem taką kompleksową ale zazwyczaj po prostu litr nafty do oleju przed jego spuszczeniem, niech trochę pochodzi na luzie i małym obciążeniu i zmieniamy.

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 25-10-2022 o 00:39
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem