Temat: [Focus 2011-2014] Led DRL zamiast halogenów
View Single Post
Stary 25-10-2022, 12:07   #122
PabloPkow
ford::amateur

Model: Ford Focus 2
Silnik: 1.6 TDCi 109KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Wymiana lamp na lampy z DRL w FF mk3 2011

Cytat:
Napisał kubaw20055 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z fabrycznego rozwiązania przed liftem zostaje tylko ksenon z paskiem led, ale to raczej drogi interes i wiąże się z określonym nakładem pracy.

Ja u siebie zamontowałem zamiast lamp przeciwmgielnych lampy duolight dl38

Są i światła do jazdy dziennej i zachowane lampy przeciwmgielne.

Wszystko będzie działać z czujnikiem zmierzchu i montaż jest nieskomplikowany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

https://allegro.pl/oferta/led-swiatl...k3-10517439130
Tak widziałem te lampy ma je mój znajomy a zakładał mu je chłopak który zajmuje się przerabianiem fordów (byłem z nim jak były zakładane) zrobione bardzo ładnie nic nie odstaje i nie ma efektu że coś jest dołożone, pociągnięte gdzie się da w fabrycznych osłonach. Problem z nimi jest taki, że jak jest ciepło wszystko działa prawidłowo natomiast jak przychodzi okres jesienny (chłodno, czy też wilgotno)zaczynają się cyrki a mianowicie światła zaczynają mrugać czasem jedno czasem dwa na raz wtedy kiedy nie powinny w ogóle świecić bo palą się mijania. Sprawdzone kilka razy wszystkie połączenia i są ok nie widać przetarć, korozji na stykach czy też wody gdyby się dostała. natomiast przychodzi wiosna, lato i wszystko wraca do normy Więc tak jakoś sceptycznie podchodzę tych świateł duo bo wiem że są cyrki i do końca nie wiadomo czemu sie tak dzieję i jaka jest przyczyna. Nie wiem może Ty masz jeszcze jakić pomysł co może być nie tak?
PabloPkow jest offline   Odpowiedź z Cytatem