Cytat:
Tylko czy napęd hybrydowy, skrzynia automatyczna i napęd 4x4 wart jest tych 40k, teoretycznie oszczędność na paliwie powinna wynieść koło 15k (podczas całego użytkowania), czyli różnica wyjdzie 25k.
Ciekawe co będzie trudniej potem sprzedać hybrydę 4x4 czy benzyniaka ...
No i co będzie mniej awaryjne, teoretycznie ta hybryda ma niewysilony silnik 2.5 co powinno być bardziej trwałe niż 1.5.
Na ten moment cały czas jeździłem w manualu i nie mam z tym problemu. Ale ten automat kusi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Swoją drogą jeździłem Kugą w benzynie (manual) i PHEV (automat) oraz nową Alfą Tonale i powiem wam że skrzynia biegów w Alfie tak zamula że aż strach, Kuga przy tym to mistrz prędkości Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na placu boju została opcja 2 i 4 czyli benzyna STLineX winter i driver assist lub FHEV STLineX AWD winter i driver assist
Bump:
Rozważałeś zakup hybrydy, czy od razu byłeś zdecydowany na benzynę ?
|
Nie rozważałem wcale hybrydy, bo nie przewidywałem przebiegu, który zwróciłby różnicę w cenie. Jeżdżę to płacę za paliwo. Jak stoi to nie płaczę (płacę)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym póki co benzynka 1.5L 3 cyl nie ma jakichś problemów (ale monitoruję też forum Foczki gdzie do MK4 sprzedali trochę tych silników). Są wibracje ja wyłącza, załącza 3 cylinder, ale na siłę można jeździć w trybie Sport i problemu nie ma. Za to hybrydy miały już problem z bateriami i jakieś akcje na chłodzenie (wycinanie otworów i usuwanie części żaluzji). Tak więc jestem zadowolony.