View Single Post
Stary 27-10-2022, 17:07   #13
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Zawiesznie przód pukanie , stukanie przy małych dziurach

Żeby stukało to musi być jakiś luz/ruch/spotkanie dwóch obiektów.
Czujnik sam z siebie nie ma prawa stukać bo nie ma tam żadnych części które miałyby stukać.
Wiem jak jest mocowany bo 4x mechaniki mi to urwali bo zapomnieli odkręcić od wahacza zanim wyciągali sworzeń.
(Raz w UK jak zmieniali wahacz i sprężyny, raz we Włoszech, potem w ASO ułamali (gdybym nie męczył o dokumentację to nawet bym nie wiedział że te partacze z ASO też są tacy "zdolni") a kilka miesięcy później (pomimo że 3x ostrzegałem) to polski mechanik też się zdziwił jak mu wahacz spadł a on jeszcze nie odkręcił czujnika)

Ja na podstawie rozmazanego zdjęcia jestem w stanie Ci powiedzieć czy czujnik jest przedni, tylny czy do Focusa MK3 czy do RS'a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest to jedna z tych "specjalnych" części, które posiadacz Focusa MK3 musi znać, albo w którymś momencie będzie musiał się z tą częścią zaznajomić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem