W tematach, w których ostatnie słowo mają
tedi_k, mayak, SRS, a kto ma inne zdanie często dobrze na tym nie wychodzi, raczej nie zabierał bym głosu. Alu tu mogę coś dorzucić. Jak czytam, to nie wierzę, że problem się rozrasta i nikt nie potrafi w twojej okolicy go ogarnąć. Kasę biorą, zadowoleni z siebie, a problem dalej jest. Jak "fachowcy" są mało "konkretni", to może my zacznijmy konkretnie i rzetelnie prowadzić nasze rozważania.
Majkelus, pamiętasz może trzy pierwsze zdania, które napisałeś w temacie. Zamiast dokończyć pierwszą naprawę (sworzeń + geometria i ma być OK, jak było przed naprawą) zacząłeś kolejne naprawy/wymiany. Ja miałem podobny kłopot, ale nie robiłem żadnych nerwowych ruchów, a możliwości mam i jak pisałem już jest OK. Nie wiem jak to się stało i czy np. algorytmy oprogramowania stworzyły i później rozwiązały problem. Generalnie starajmy się pisać precyzyjniej i dokładniej.
Cytat:
|
Niestety nie pozbyłem się tym ściągania w lewo. Właściwie to jest tak, że kierownica lekko skręca mi w lewo - czy tu nie trzeba gdzieś regulacji drążka?
|
Co chciałeś powiedzieć? Czy auto ucieka w lewo i musisz kontrować, czy podczas jazdy na wprost wolant kierownicy nie jest w poziomie, tylko lekko przechylony? Pytam, bo różnica zasadnicza, a i przyczyny rożne
Cytat:
|
wyszło, że przód jest skopany i to dokładnie tak jak myślałem czyli koła skierowane "do środka"
|
Znaczy zbieżny. Masz wyniki pomiarów przed i po?
Cytat:
|
Diagnosta zdziwiony i powtarza badanie i dalej 82% z tyłu. Przejechałem się 15 km i wracam na stację - cyk 65% sprawności.
|
Czy ten 65% sprawności to stwierdzenie diagnosty? Jeśli tak, to mógł być taki, jaki koledze ustawiał geometrię. Przecież te procenty są a i owszem zależne od sprawności amorków, ale to nie jest sprawność amorków.
Cytat:
|
2. Po parudziesięciu km jak się stanie koło prawego przedniego koła to czuć jakby taką paloną gumą.
|
Czy aby czuć było gumą, a nie klockami. Dotykałeś tarcz?
Cytat:
|
1. Przy prędkości ok. 90 km/h auto wpada w jakieś drgania. Mam wrażenie, że od prawego koła.
|
Może tak, jak Ci robili geometrię, tak samo wyważyli koła? Nie wiem jak ty lub koledzy, ale ja przy 90 km/h jestem w stanie określić co najwyżej oś, na której jest niewyważone koło.