Temat: [Fiesta 2008-2012] Wymiana wyświetlacza radia
View Single Post
Stary 31-10-2022, 16:21   #49
thesperado
ford::professional

Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
Domyślnie Odp: Wymiana wyświetlacza radia

W przedliftową Fiestę w temacie audio akurat trafia. Przed zakupem Fiesty informacje odnośnie wyposażenia zawarte w AsB pokrywały się z tymi informacjami o wyposażeniu, które dotaczała strona 7zap.com, oczywiście na wspomnianej stronce było znacznie więcej szczegółów. Za to informuję sprzedawców pojazdów były mocno niewiarygodne. Moja propozycja była związana z tym, ze kolega nie mógł znaleźć w Forscanie możliwości zmiany typu panelu. Ten edytor dał mi także odpowiedź na to co jest powodem, że po podłączeniu tylnych głośników we Fieście 7, te nie grają i w menu radia nie ma opcji regulacji balansu przód/tył. Fiesta z tylnymi głośnikami we wspomnianym edytorze ma ustawione w poz. 73 (ilość głośników) wartość 02 – 6 głośników. Moja, krajowa z bieda radiem fabrycznie ma w poz. 73 wpis 08 – nieznana. Moja Fiesta z bieda panelem fabrycznie w poz. 214 ma wpis 02 – standard ICP w Fiesta z panelem 0-9 ma wpis 03 – extender (rozszerzony). Informacje o USB, BT/VC , AUX także się potwierdzały. Będąc w takim położenie jak kolega, który walczy bezskutecznie z panelami warto sprawdzić to o czym piszę. To nic nie kosztuje, zmieniać konfiguracji także nie ma przymusu, a jak nawet zmieni i to nic nie da to zawsze zmianę można cofnąć. Po jego wypowiedziach na forum zakładam że będzie wiedział co robi.
thesperado jest offline   Odpowiedź z Cytatem