|
ford::professional
Imię: Jarek
Model: FF2, FF3, Fiesta mk7
Silnik: 1,6 Pb 101 KM, 1,6 Pb 125 KM, 1,25 Pb 82 KM
Rocznik: 2007,2011,2009
|
Odp: Wymiana wyświetlacza radia
Ciężki dzień i "ciężki" wieczór, ale jestem. Wybacz zwłokę. Uprzedziłeś mnie ze schematem. Wygląda, że prawdopodobnie z naciskiem na prawdopodobnie zderzyłeś się z tą samą ścianą, z którą spotkali się ci co dokładali moduły BT/VC i mieli problemy ze zmiennym pinem. Twój panel gada z wyświetlaczem po LIN. Wyświetlacz, co odbierze po LIN odbiera to dla siebie i/lub wrzuca to dalej po CAN. Twój czerwony nie jest przygotowany w 100% na taką komunikacje, ponieważ panel posiada funkcje, o których wyświetlacz może nie mieć pojęcia (dodatkowe przyciski). Podobna jazda była z tym zmiennym pinem. Jak pamiętam, aktualizowano soft radia i było po sprawie. Nie wiem czy w twoim przypadku jest to możliwe. Jak pisałem wcześniej widziałem Sony w przedlifcie, ale to był cały komplet z kolorowym wyświetlaczem. Na twoim schemacie jest 7 przewodów. Pin 3 jest połączony z oświetleniem wnętrza. Funkcja pinu 4 to na razie zagadka. Albo go nie ma we wiązce, albo go trzeba dołożyć i tu podobna analogia do Focusa. Jak koledzy wymieniają oświetlenie wnętrza na LED, brakuje im przewodu, by były podświetlone piktogramy przycisków lampek.
Póki co nie wiem czy ACM może robić Ci pod górę, ale wyświetlacz raczej tak. Popatrz jeszcze ta to tak. Zmieniasz konfigurację w zegarach. Ta jest pobierana/sprawdzana po CAN. Wyświetlacz może to zrobić bo jest połączony po CAN. Twój panel do CAN dojścia nie ma i jest uzależniony od wyświetlacza i jego hardware oraz softu.
|