View Single Post
Stary 07-11-2022, 17:02   #3
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Elektryczny fotel działa jak chce i dziwny dzwięk przy zatrzymaniu auta

No ciekawe, szczególnie składanie tego fotela Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Szczerze to współczuję, bo wydaje się dość niebezpieczne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Z tym stawaniem to czy "piknięcie" to jest dźwięk alarmu/usterki? Pojawia się dokładnie w momencie unieruchomienia kół czy losowo przy zatrzymywaniu/hamowaniu? Może to jest problem komunikatu przepalonej żarówki od stopu czyli coś gdzieś nie kontaktuje. Sprawdź żarówki w stopach czy dobrze siedzą, może wiązka lampy która lubi się przecierać/pękać ("słonie" - niech koledzy mnie poprawią, jeśli to nie tam idą te przewody).

Miałem kiedyś z gniazdem przyczepy problem, który objawiał się w ten sam sposób (dźwięk), ale nie w momencie zatrzymywania tylko ogólnie hamowania i w losowych momentach. Kwestia sił i drgań jakie działały na pinie w gnieździe. Problem polega na tym, że ten błąd u mnie się od razu resetował, bo żarówka po chwili była już dostępna. Na trasie 30 km tylko dwa razy udało mi się zauważyć błąd na wyświetlaczu. Na komputerze się raczej nie odkładał, ale wtedy akurat go nie podłączałem, dopiero po paru miesiącach.
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem