View Single Post
Stary 07-11-2022, 19:47   #63
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Poprzedni diesel 2,0 awd 180km przez ostatnie 3lata spalanie wg komputera 7,5 gdzie mu ropy nie żałowałem i dobrze deptałem. Miasto trasa 50/50
Obecnie fhev awd przez ostatnie 8klocków spalanie 5,7 Jazda wyraźnie ekonomiczna, bez deptania, gwałtownego wyprzedzania itd. Miasto trasa 60/40
Teraźniejszą, ekonomiczniejszą eksploatacje tłumacze sobie podświadome dążenie do korzystania z napędu elektrycznego "darmowego paliwa". Drugą sprawą jest niezaprzeczalny fakt ze ta hybryda nie zachęca do deptania.
Trochę sie dziwie kierownikom, którzy twierdzą ze płynnie wyprzedza pojazd na trasie, ja podczas stanowczego wyprzedzania słyszę pierw obroty silnika, później samochód zaczyna stopniowo nabierać prędkości, coś jak w klasycznym automacie, zastanawia sie, który bieg wybrać.
Wsiadając za kółko od mojejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam rogala na twarzy, samochód sie zbiera momentalnie, podczas wyprzedzania nie musze sie zastanawiać że kogoś przyhamowuje na lewym pasie. A spalanie wychodzi 6,8 do 7,2 ropy. Gabaryty podobne i tez awd

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 07-11-2022 o 23:46
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem