Odp: Stukanie i luzy na kierownicy możliwe przyczyny ?
Niedawno zacząłem i ja słyszeć głuche stukanie, które czuć było na kierownicy.
tl;dr: Po przeczytaniu Waszych komentarzy z tego wątku, pojechałem do mechanika i zasugerowałem nasmarowanie wielowypustu. Tak też zrobił i pomogło!
A tutaj dłuższa historia. Może komuś się przyda przy wyborze odpowiedniego warsztatu.
Byłem u mechanika numer jeden. Ten zasugerował wymianę wahacza. Wymienił, a problem nie ustąpił. Zapłaciłem za wahacz, za robociznę "opuścił".
Mechanik numer dwa trzymał samochód przez tydzień i jak twierdził sprawdzał wszystko co możliwe, ale nie znalazł żadnych luzów i problemu stukania, zasugerował naprawę maglownicy i koszt ponad 2000zł. Zrezygnowałem.
Po przeczytaniu Waszych komentarzy pojechałem do mechanika numer trzy, któremu zasugerowałem nasmarowanie wielowypustu. Powiedział, że pojeździ, weźmie go na warsztat i sprawdzi też maglownice. Okazało się, że wystarczyło jednak nasmarować.
Ów przyjemność kosztowała mnie 150zł.
Mam też pytanie do Was. Czy możliwe jest samemu nasmarowanie wielowypustu, gdyby w przyszłości stukanie wróciło. Czy mógłby ktoś zrobić zdjęcie i wskazać co powinienem zrobić?
Mechanik migał się od odpowiedzi, tak jakby po prostu chciał, żebym następnym razem też wpadł do niego.
|