Temat: [Mondeo 2007-2014] Nie działa zamek klapy bagażnika
View Single Post
Stary 12-11-2022, 18:32   #262
Lotnikx
ford::beginner

Model: Mk IV
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nie działa zamek klapy bagażnika

Wymieniałem mikrostyk klapy bagażnika na nowy i pojawił mi się się ciekawy problemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Podłączyłem nowy mikrostyk i niestety dalej nie działa. Klapę mogę otworzyć tylko z kluczyka. Postanowiełm więc ponownie zamontować stary. Po złożeniu wszystkiego chciałem zamknąć auto no i zonk. NIe zamyka sie na dwa razy. Na Converse+ widzę komunikat, że bagażnik jest otwarty, mimo, że jest zamknięty. Dalej mogę go tylko otworzyć z kluczyka. Podmieniłem jeszcze raz na nowy i dalej ten sam problem.
Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Błędów nie pokazuje żadnych. Czy po zmianie/odłączeniu mikrostyku trzeba coś zmieniam w komputerze?
Czy może byc coś z wiązką? NIe działą mi lewe swiatło cofania od jakiegoś czasu i przy okazji zmiany mikrostyku poruszałem kablami. nie wiem czy kabel od mikrostyku idzie bezpośrednio do zamka czy przez jakiś przekażnik.

Sprawdzałem multimetrem ten nowy mikrostyk i wydaje się, że działa. Po wciśnieciu przycisku zamyka obwód
Z góry dziękui za wszelkie pomysły

Ostatnio edytowane przez Lotnikx ; 12-11-2022 o 19:05
Lotnikx jest offline   Odpowiedź z Cytatem