View Single Post
Stary 15-11-2022, 15:15   #10
dodo02
ford::average

Imię: Dominik
Model: S-Max
Silnik: 1.6 eb
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Elektryczny fotel działa jak chce i dziwny dzwięk przy zatrzymaniu auta

Prawdopodobnie gdzieś masz przetartą którąś wiązkę/zimne luty. Z opisów na forum wynika że niestety to dość często się zdarza w tym samochodzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Diagnostyka tego może być bardzo trudna - trzeba wiedzieć gdzie szukać.

Przy ilości objawów jakie wypisałeś może to być coś większego. Zakładam że jesteś nowym właścicielem samochodu i nie znasz jego pełnej historii. Ja bym zaczął od zczytania błędów z komputera i poproszenia o pomoc w ich zdiagnozowaniu. Może wtedy koledzy będą w stanie powiedzieć gdzie zacząć szukać.

Sam miałem taki problem, a przede mną poprzedni właściciel, tylko źle go zdiagnozował. Wymienił parę rzeczy, poruszał, popukał tam i ówdzie i zaczęło działać. Myślał że to czujnik sprzęgła. Sprzedał samochód, przejechałem 1k km i auto zaczęło przestawać odpalać i tak coraz rzadziej i rzadziej aż jedyną szansą było podłączenie rozrusznika na krótko. Problem zdiagnozował mi dopiero profesjonalny warsztat i jeśli wierzyć temu co mi powiedzieli to nigdy bym sam tego nie ogarnął... to jak szukanie igły w stogu siana...
dodo02 jest offline   Odpowiedź z Cytatem