Temat: [Mondeo 2000-2007] Obudowa filtra powietrza st220
View Single Post
Stary 17-11-2022, 15:58   #11
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Obudowa filtra powietrza st220

Cytat:
Napisał bernibern Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
że stożek zasysa gorące pow spod maski, a to nie pomaga. Jak się okaże, że nie przeszkadza to może do niego wrócę
Z jednej strony to może być prawda ale widziałem że jest obudowany. Jeśli tylko ma rurę doprowadzającą do niego zimne powietrze to powinno być lepiej niż na seryjnym (bo on jest dosyć restrykcyjny dla tego silnika).

Ja kiedyś miałem stożek w lewym nadkolu wtedy ciągnął zimne powietrze fest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Sama przepływka mogła dać efekt ewentualnie coś źle jest z tym stożkiem zrobione.

Cytat:
Napisał bernibern Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trzymając go na 3k rpm zaczęła migać kontrolka silnika, zaraz zgasła po odpuszczeniu gazu
Wypadanie zapłonu, miałem jak mi kiedyś poszło jedno wyjście w cewce (nówka NGK po 2 miesiacach, zalecam tylko oryginał nawet używka). Jak jeździłeś tak jakiś czas to kat załatwiony.

A błąd z ubogą mieszanką wskazuje raczej na złą regulację instalacji lpg albo nieszczelności w dolocie (jeśli to sie dzieje też na benzynie).

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 17-11-2022 o 16:01
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem