View Single Post
Stary 19-11-2022, 21:04   #2
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Kodowanie kluczyka keyless, zdalne uruchamianie silnika

Cytat:
Napisał marlabs Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...mam s-maxa z 2019 roku, chciałbym zrobić zdalne odpalanie auta....Mam 3 kluczyk, z przyciskiem uruchamiania silnika, próbowałem go zakodować, ale auto nie bardzo chce wejść w ten tryb...
Po pierwsze, to do auta EU kluczyk z funkcją zdalnego uruchamiania - to MUSI BYĆ CHIŃCZYK. Nie było takich kluczyków EU. Oryginały z tą funkcją to są kluczyki USA - a to jest "zupełnie inna bajka". Nie da się ich WCALE dokodować do auta EU.
Te "chińczyki" od biedy się dadzą zakodować, ale jest prosta zasada "albo chińczyk albo oryginały". Jak do auta dokoduje się "chińczyka ze zdalnym odpalaniem", to oryginały można zakodować jedynie jako "kluczyki awaryjne" działające jedynie w slocie do "awaryjnego uruchamiania". Wtedy jako "keyfree" pozostaje jedynie ten "chińczyk", bo oryginały nie będą działać (ani z pilota ani zbliżeniowo).
Koło Wieliczki (węgrzce Wielkie) kodowanie kluczy można zrobić u Łukasza tel. 660 842 033.