View Single Post
Stary 25-11-2022, 11:05   #2728
Stryju86
ford::amateur

Imię: Rafał
Model: Kuga ST Line
Silnik: 1.5 150
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cześć,

Jestem w miarę świeżym posiadaczem Forda Kugi 1.5 EB ST Line
Po przejechaniu 1500 km w warunkach mieszanych (miasto,trasa, autostrada) chciałem dać kilka moich spostrzeżeń. Ponieważ każdy ma inne doświadczenia ja chciałem tylko dodać że przesiadłem się z Mazdy 6 2018 Fl kombi 2.0 165km. Pod kątek wyboru rozpatrywałem jeszcze Tucsona, Ateca i Karoq

+
- Auto jest bardzo przestronne zarówno z przodu jak i na tylnych siedzeniach i pomimo czarnej podsufitki nie sprawia wrażenia klaustrofobicznego
- Silnik 1.5 EB jak dla mnie jest wystarczający i naprawdę pomimo obaw bardzo dobrze radzi sobie z tak duża budą
- Skrzynia biegów - bajka
- Pakiet winter (zważywszy że mamy właśnie początek zimy) jak dla mnie must have przy kolejnych auta (chociaż widoczne "nitki" na przedniej szybie czasami bywają drażniące)
- Multimedia i ich działanie + AA nie sprawia żadnego problemu (w porównanie z Mazdą 6 gdzie tam był dramat)
- Wyciszenie na bardzo dobry poziomie
- Układ jezdny bardzo poprawny i przewidywalny nawet przy wysokich prędkościach
- Ogólny wygląd auta zwłaszcza w czerwonym kolorze naprawdę może się podobać i przez ten krótki okres posiadania nie raz usłyszałem pochlebne uwagi

-
- materiały wykończeniowe, no tutaj muszę przyznać że Ford mógł się postarać bardziej ( w porównaniu do Mazdy to naprawdę przepaść) jedynie co może cieszyć to brak piano black na co ja zwracałem bardzo uwagę
- okrojenie wykończenia w stosunku co do modeli z 2020 (to było opisywane w szczegółach na forum więc nie będę się rozpisywał) co jest przykrym zabiegiem ze strony forda
- światła mogły być mocniejsze
- pomimo że zawieszeni jak i prowadzenie jest na duży plus to spodziewałem się że będzie bardziej sprężyste i bardziej komfortowe

Dodatkowo mam takie pytanie czy inni użytkownicy mieli problem z hałasem dobiegającym z lewego słupka koło kierowcy, coś jakby brak spasowania i hałas powstający przy wyższych prędkościach
Stryju86 jest offline   Odpowiedź z Cytatem