Cytat:
|
Dobrzy ludzie pomocy.
Posiadam forda escape 2020, wersja sync 3.4 kompilacja 19274. Wczoraj chciałem uaktualnić do sync 3.4 22251 ale nie podjął aktualizacji
|
Jeśli to wersja USA to cyanlabs radzi najpierw forscanem zmienić region i kraj na EU/PL we wpisach:
- APIM As Built data na: 7D0-02-01: 504C-xxxx-xxxx
- ACM As Built data na: 727-04-01 x3xx xxxx xxxx, 727-04-01 xxxx xx50 4Cxx
Dopiero potem można wgrywać aktualizację sync 3.4 oraz mapy i głosy po przerobieniu USB. Zakładam, że w obecnym masz już Navi USA, to by znaczyło że masz pojemność 32 GB. Jeśli nie masz navi, to nie możesz tego tak dograć bo się nie zmieści. W sync3updater jest opcja przygotowania bez Map.
Jeśli masz mapy i chcesz wgrać, to musisz ograniczyć region map do niektórych regionów jak np. Polska, Słowacja, Niemcy mają paczkę 1U5T-14G421-BFJ. To samo dotyczy głosów - dobrze ograniczyć żeby się zmieściło: paczka polska ma numer 4U5T-14G422-BCE
Wszystko masz opisane na stronie
https://community.cyanlabs.net/t/arc...c-f9-maps/1663
Nie wiem tylko jak zaznaczyć opcje "ochrona MY20" oraz "wymuszona - nie".
Może ktoś dopowie lub poprawi mnie. Ja jestem jeszcze przed tym, bo czekam jeszcze na swoje auto. Zdaje się, że do rocznika 2020 i nowsze zalecana jest metoda Automatyczna. Gdybyś się dowiedział jak ustawić te opcje, to chętnie się dowiem.