Temat: [Fiesta 2012-2017] Stale krzywiące się nowe tarcze.
View Single Post
Stary 01-12-2022, 10:40   #10
Sławomir1992
ford::amateur

Imię: Sławek
Model: Fiesta MK7 Lift USA
Silnik: 1.6
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Stale krzywiące się nowe tarcze.

Cytat:
Napisał slawomirro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- nie przekraczać 140 km/h przez pierwsze 200km, ponieważ znacznie zwiększa to możliwość przegrzania klocków i tarcz.
140km/h?? Ponad 140km/h Fiestą? Chyba mamy tutaj na forum jakiś fetyszystów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Proszę się nie obrażać, żartuję oczywiście. Uwielbiam swoją fiestę ale w mojej konfiguracji (1.6 z automatem) to 140km/h było by prawdziwą udręką dla uszu. Moim skromnym zdaniem fiesta to autko miejskie, poza terenem zabudowanym, można nią jechać maksymalnie 90km/h i to jest odpowiednia prędkość toczenia się dla tego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dobra, skłamałem, jeżdżę nią trochę szybciej niż 90km/h ale ponad 140 to mi się praktycznie nie zdarza (Bardzo, bardzo, bardzo (...), bardzo rzadko jechałem z taką prędkością).

Dam tarczę do ponownego przetoczenia i spróbuję je zahartować według podanego przepisu, zobaczę jaki będzie efekt. BTW. TRW to raczej dobra marka, nigdy się na niej nie zawiodłem, a właśnie taki komplet mam u siebie założony.
Pozdrawiam Serdecznie
Sławomir1992 jest offline   Odpowiedź z Cytatem