Dw10c skaczący soot_dpf, częste wypalanie
Witam, mam problem z skaczącym parametrem Soot_DPF w Mondeo mk4 z 2014r z silnikiem Dw10c a mianowicie po prawidłowym wypaleniu DPF parametr soot spada z 80% do 27% po czym po ok. 3-5minutach parametr ten w szybkim tempie (20sec) wskakuje na 60% rosnąc po 5-10% przez co dpf wypala się co ok 150-200km. W tamtym tygodniu pierwszy raz po wypaleniu, soot z ok.30% ładnie się napełniał po 1%, wtedy kolejne wypalanie było po 2 razy większym interwale. Było to podczas jazdy mojej żony wiec możliwe jest ze nie zwróciła uwagi na wypalanie i wyłączyła auto przy 30%soot . Temperatura przy wypalaniu osiąga 650 C.Podejrzewam czujnik różnicowy , ponieważ to on odpowiada za pomiary z różnicy ciśnień a z tego co się orientuje to load jest stanem faktycznym zapchania filtra a soot wskazuje stopień zapchania wyliczony z czujnika. Dodam ze auto nie dymi, tylko podczas wypalania zauważyłem białą chmurę oraz wydaje mi się że auto powinno być żwawsze jak na 160km z turbinką. W tamtym miesiącu oddałem auto do mechanika lecz on twierdzi ze wszystko jest ok, wypalił statycznie dpf i soot spadł do 20%. Sprawdził również parametry egr, wtrysków i jest przekonany ze wszystko jest wporzadku, zalecił wycinkę dpf i po problemie , jednak wolałbym by autko było sprawnę w fabrycznej konfiguracji . Miał ktoś może podobny problem i poradzi na co zwrócić uwagę lub jak rozwiązać tą zagwozdkę?
Jestem z dolnegośląska z okolic Lubina , o kontakt do sprawdzonego fachowca również proszę .
Pozdrawiam
|