Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Teraz jest generalnie taka moda, że każdy sprzedawca musi powiedzieć, że będzie dużo drożej. Po ostatnich wizytach w salonach, mój obraz przedstawia się następująco. W mrocznych i wychłodzonych pomieszczeniach siedzą sprzedawcy, którzy mają jedyny pomysł na przekonanie klienta mówiąc, że będzie drożej. Widziałem już tak żałosne obrazki, że w salonie gdzie stały fury elektryczne za kilkaset tysięcy złotych, sprzedawca siedział w kurtce i podgrzewał sobie nogi farelką. Ciekaw jestem który z tych elektryków w salonie ma naładowany akumulator. Spadek wolumenu kompensowany jest wzrostem marż, ciekaw jestem jak długo taki model biznesowy jest w stanie działać. Czyżby nacisk na władzę aby wprowadziła kolejne dpłaty do aut. Bo inaczej będzie katastrofa. Zewsząd komunikaty, że należy oszczędzac energię, bo jej nie ma, blackout itd. itp a auta elektryczne jeszce się tak naprawdę nie sprzedają. Mam propozycję dla sektora motoryzacyjnego, niech zaczną sprzedawać auta elektryczne w pakiecie z mobilną instalacją fotowoltaiczną na przyczepce, a sprzedawców niech wyślą na szkolenia pt. dlaczego klient nie ma potrzeby jeździć w nocy: gdyby natura chciała, żebysmy jeździli 24hr na dobe to by nie stworzyła nocy.
Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 12-12-2022 o 11:32
|