Temat: [Focus 2014-2018] Lampy bi-xenon skrętny
View Single Post
Stary 13-12-2022, 08:34   #18
lukaszooo
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Lampy bi-xenon skrętny

Cytat:
Napisał Sławek1977 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z całym szacunkiem do waszej wiedzy, ale były w Focusie xenony adaptacyjne.
Nie bez powodu wspomniałem o propagandzie.
Robiłem setki mk3 z ori xenonem w tym ST jak i RS. Ford pisze ze lampy bixenon są adaptacyjne, to samo piszą o lampach FordDynamicLed w mondeo mk5.
Obie lampy są poziomujace, skrętne i z doswietlaniem zakrętów, dodatkowo posiadają AHB czyli automatyczne długie które nie mają nic wspólnego z lampami.
Żadna z tych konstrukcji nie potrafi wycinać wiązki światła tak jak jest to rozwiązane w Smaxie/Edgu i tylko w tych dwóch Fordach są światła adaptacyjne. Ciężko jest to zrozumieć jeśli nie doświadczyło się jazdy Smaxem czy Edgem z adaptacją.
Tak się składa, że dokladalem wszystkie te systemy czyli bixenon w mk3 po lifcie, FDL do Mk5 i adaptacyjne lampy do Smaxa, sam długo byłem w błędzie z adaptacją w mondeo Mk5 która jest pokazywana na filmach reklamowych a w praktyce działa to całkowicie inaczej.

To że Ford o czymś pisze nie oznacza ze tak jest... W broszurach chwalą się, że sync3 obsługuje bezprzewodowo AA lub że Edge ST ma regulowane zawieszenie....

Ostatnio edytowane przez lukaszooo ; 13-12-2022 o 08:39
lukaszooo jest offline   Odpowiedź z Cytatem