View Single Post
Stary 14-12-2022, 07:26   #25
Foka mk4
ford::advanced

Imię: Mateusz
Model: Focus
Silnik: 1.0
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Pre-Collision Assist - jak powinien działać

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko zależy od użytkowników.
I o ile rozumna istota korzysta z udogodnień, tak są idioci których mi nawet nie szkoda jak "źle zrozumieli" do czego służy dana technologia/udogodnienie o ile nie zabierają ze sobą niewinnych.
Dokładnie. Kolega ma tu 100% racji. To ze w aucie jest jakiś system to nie zwalnia kierowcy z odpowiedzialności na drodze. A że idiotów się nie sieje tylko sami rosną to inna sprawa. Fakt jest taki ze ja używam tych systemów i jeszcze nie miałem jakiejś dziwnej przygody. Nawet raz we Wrocławiu dzięki awaryjnemu hamowaniu przez ten że system nie zrobiłem garażu z tyłu samochodu jadącego przede mną. I niestety sam bym nie wyhamował bo po prostu zagapiłem się.
Użytkuję też Skodę Kodiaq. No i to jest samochód badziew, szajs i itp. W nim te systemy w ogóle nie funkcjonują. A asystent hamowania połączony z radarem działa wtedy kiedy nic nie ma na drodze. Sam się o tym przekonałem nie raz. I w tym aucie rzeczywiście to tylko przeszkadza.
Foka mk4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem