Temat: [Mondeo 2007-2014] Wizualizacja czujników skrajnych tył
View Single Post
Stary 16-12-2022, 23:10   #15
jajo108
ford::beginner

Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2,5t
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wizualizacja czujników skrajnych tył

Mija czas a mnie te czujniki denerwują. Był u mechanika zaprzyjaźnionego który sprawdził mi czujniki i kazdy z tylnych czujników pokazuje jak zmieniają się odległości plynnie. Na każdym z tylnych czterech. Zakupiłem używany moduł i podmienilem i też brak poprawy. Na moje szczescie akurat miał takiego samego Forda na wymianę rozrządu i po uzyskaniu zgody właściciela postanowilem swój moduł podmienić (też miał przedlifta, numery modułu identyczne a i miał zaktualizowany comvers i była wizualizacja czujnikow). I tutaj zaskoczenie zarówno moj oryginalny moduł jak i używany w drugi aucie działały. Postanowiłem podmienić cale zderzaki i mój zderzak z wiązka u drugim aucie działały idealnie. Każdy z tylnych czujników pokazywał na wizualizacji i dźwiękowo każdy z etapów zbliżania sie do przeszkody. Zderzak z czujnikami z drugiego auta w moim działał jak mój wewnętrzne pełny zakres, zewnętrzne tylko szary, czerwony i czerwony z wykrzyknikiem. Pozostaje mi jedynie opcja że coś z aktualizacja conversa poprzez przerwanie wiązki się rozjechało w ustawieniach choć to bardzo dziwne. Nikt z kolegów nie miał takich problemów aby coś doradzić
jajo108 jest offline   Odpowiedź z Cytatem