Odp: Wymiana wyświetlacza radia
Witam,
Jestem na etapie zmiany radia w Fieście z 2012 ale przed lift, bo ze stycznia na radio Sony. Moje stare radio (ACM) ma tylko jedno czarne gniazdo. Obsługuje bt,usb, komendy głosowe po polsku. Po poszukiwaniach nie zmieniam jednak całego kompletu, bo po pierwsze jedyny komplet jaki znalazłem do przedlifta na znanym portalu jest za 600 zł, po drugie chcę jednak panel poliftowy - nie podoba mi się ten srebrny kolor przy nawiewach, tymbardziej, że ramki pod radiem zmieniam na czarne decor. Ale do rzeczy. Stare ACM ma numer fabryczny na AA6T. Stary wyświetlacz czerwony BA6T-18B955-ED zmieniłem już na wyświetlacz Sony MID też przedliftowy udało mi się tanio kupić (55zł) AA6T-18B955-FD (białe znaki na niebieskawym tle). Działa narazie plug&play - mam wyjęty ACM i panel. Wyświetlacz pokazuje godzinę i informację o otwartych drzwiach, ustawieniach nawiewów itd. Jako ciekawostka - po podłączeniu wyświetlacza lusterka zaczęły mi się składać przy zamykaniu - mimo, że były ustawione bez składania.
Przeglądając forum nie powinienem mieć problemów z podłączeniem panelu. Problemem wydaje mi się znalezienie ACM Sony. Proszę o pomoc w nazewnictwie, w numeracji. Jedyne jakie znalazłem, które działa w przedlifcie to AA6T-18C815-XC. "Radio AHU DAB". Jedno takie luzem przeleciało mi pomiędzy palcami za 79 zł. Są jeszcze jakieś inne Sony?
Im dłużej szukam, tym bardziej zastanawia mnie, czy jest sens zmiany ACM. Jakość dzwięku z dotychczasowego mi jak najbardziej odpowiada. Bardziej zastanawia mnie obsługa DAB (czy warto przepłacać) oraz czy pożenię stare ACM z nowo nabytym wyświetlaczem (z datą produkcji rok starszą niż fabrycznie zainstalowany wyświetlacz). Jakie są kolegów opinie, rady?
Znalazłem też tanio ACM AA6T-18C815-GG. Na nalepce ma tylko "Radio AHU", ale ma dwa złącza antenowe czarne i białe - jak odbiorniki z DAB. Ktoś ma info w tym temacie?
I ostatnia sprawa - ma ktoś pinout rozpiskę pinów wtyczki 10 pinowej schowanej za panelem , która jest od przełączników PDC,kontrolki wył, poduszki i wyłącznika ESP. Chciałbym wykorzystać kontrolkę od poduszki z zakupionego zestawu paneli decor z polifta.
Pozdrawiam
Danny
|