Odebrałem swoją hybrydę. Wrażenia wizualne bardzo dobre, połączenie lucy red i jasnej skóry w Vignale jest miłe dla oka.
Auto jest wyraźnie cichsze od diesla ale szczerze spodziewałem się, że praca silnika/wydechu będzie lepiej wyciszona. Załączaniu się spalinowca towarzyszy lekko basowy pomruk, którego nie pamietam z Kugi FHEV. Może drobnostka ale jednak.
Spalanie: niestety baaaardzo dalekie od tych z materiałów reklamowych. W miescie ok. 7 litrów przy obecnych temperaturach ok 3 stopnie na plusie. Jeżdzone bardzo delikatnie.
Trasa z tempomatem ustawionym na 133 km/h w 5 osób, pełny bagażnik i box dachowy = 9 litrow zuzycia Pb. Spadło do 8,3l gdy zjechałem z ekspresówki i kulałem się po krajowych drogach.
Niestety nie mam porownania osiagów do bi-turbo bo sie wziął i zepsuł i ostatni miesiąc jeździłem Kia Sportage. W porównaniu do Kia Ford prowadzi się absolutnie genialnie!!!
Oczywiście czuć, że silnik nie ma lekko w zapakowanym i pełnym aucie ale do 130 km/h rozpędza się bardzo przyzwoicie. Wyprzedzanie z pedalem w podłodze daje naprawdę świetne rezultaty i można się tym autem poruszać dynamicznie. Ale wtedy spalanie obawiam sie, że przebije 10l bez problemu.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Autem jeździ się spokojniej i ciszej niż bi-turbo a spadek dynamiki jazdy jest w zasadzie na plus, jeżdżę spokojniej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.