Cytat:
|
Tak, szklana kula mówi mi, że problem jest gdzieś w silniku. A wracając do tematu autora, BCM jest ładny z zewnątrz, czy zaglądałeś przynajmniej jak gniazdo/piny we wtyczkach wyglądają?
|
Wszystko jest w dobrym stanie, wiązki z tyłu wyglądają jak nowe. Nie widzę nic podejrzanego.
Dzisiaj jak na ironię jak zdecydowałem pojeździć to po włączeniu spaliła się jedna żarówka i wywaliło błąd ale poza tym nic.. jakby się nic nie stało..
To jest problem. Z doświadczenia zawodowego innego niż mechanika samochodowa!... Wiem że to najgorsze co może być problem niepowtarzalny w tych samych warunkach, niedetrministyczny... Trudny do zdiagnozowania... Ale dlatego pytam bo może ktoś coś podpowie jak się z tym uporać. Moze jest gdzieś elektronik który chce naprawdę znaleźć i naprawić. E końcu niektórzy kupują auta zabytkowe w stanie śmietnikowym a robią z tego cuda.
Nie wierze też że nie ma metody wyeliminowania przyczyny... Poprostu mam wrażenie że jeździ się do serwisu zostawia monetę za przypudrowanie i do widzenia...chciałbym przytulać 150 za godzinę roboty bez specjalnego przejmowania co potem. Przepraszam ale naprawdę jestem trochę w złym nastroju
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Tak, szklana kula mówi mi, że problem jest gdzieś w silniku. A wracając do tematu autora, BCM jest ładny z zewnątrz, czy zaglądałeś przynajmniej jak gniazdo/piny we wtyczkach wyglądają?
|
Bump:
Cytat:
|
a może opowiedz dlaczego przekładnia, dlaczego alternator, dlaczego świece żarowe
są modele, gdzie możesz mieć spalone 4 świece żarowe i o tym nie wiesz, a są, że zaraz pojawia się żółwik na ekranie i serwis
opowiedz coś o aucie a nie wymieniono, zrobiono.
dlaczego.
|
Czy ta wymiana sterownika świec mogła coś napsuć? Gość twierdził że świece są ok...tylko teraz myślę a jak on to sprawdził 🤔?
Może być tak że świece są walnięte? I już sam z teorią się zderzam... Czy świece mają wpływ na pracę silnika po przejechaniu 80km?
Pytam bo chciałbym choć wiedzieć czy to mechanika czy elektronika (komputer sterowniki itd)
Nie wiem czy było zalane naprawdę... ale kurcze to nie jest ludzki organizm tylko mechanika i komputer.
Bump:
Cytat:
|
A nie jest tak, że po prostu przy wymianie magla mechanik pourywał wiązki i teraz takie są objawy? Zerknij jak to wygląda od spodu
|
A nie jest tak że urwane to nie działa ... A nie że raz działa raz nie działa? Pytanie na serio...