View Single Post
Stary 24-12-2022, 07:47   #26
mk_ford
ford::average

Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Awaria silnika natychmiast serwis.

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a możesz poprostu odczytać błędy kiedy nie ma mocy ?
dzisiejsze auta nawet pokażą ci na desce kiedy pierdniesz a co dopiero jak nie ma auto mocy
Jechałem dosc płynnie. Nagle pokazała się pomarańczowa kontrolka ślizgającego auta i przeszedł w taki stan jakby zwolnił i jechał jednostajnie mimo dodawania gazu. Myślałem że ślisko ale nagle odpuściło i przyspieszył. Po czym nagle się pojawiło na przemian
Asystent jazdy pod górę nieaktywny, city stop nie aktywny, ograniczona funkcjonalność skrzyni biegów, nawet ciśnienie w oponach. Później podczas dalszej jazdy to ten asystent jazdy pod górę i ograniczenie skrzyni biegów. Wczoraj próbowałem jeździć i ,nic nie wyskoczyło.
Wczoraj rano odebrałem auto bo dzień przed był wymieniany sterownik świec żarowych bo taki był błąd od pewnego czasu.
Przed tygodniem wymieniłem olej w skrzyni też dlatego że nie wiem kiedy był wymieniany, a po rozgrzaniu trochę coś buczy i nasila się przy zatrzymaniu i dociśnięciu hamulca czyli sprzęgła (ale nie spodziewałem się że to akurat wiele zmieni) o tym pisałem w innym wątku.

I jak zobaczyłem błąd skrzyni to mnie przeraził ale po namyśle co ma skrzynia do mocy i ona działa jak działała.

Ostatnio edytowane przez mk_ford ; 24-12-2022 o 07:56
mk_ford jest offline   Odpowiedź z Cytatem