View Single Post
Stary 28-12-2022, 13:39   #2794
angelz
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Kuga ST-Line X AWD
Silnik: 2.0 EcoBlue 190 KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cześć,
Przesiadłem się na Kugę po 6 latach uzytkowania Mondeo mk4 titanium X i choć jeżdżę dopiero 2 tygodnie mam już pewnie spostrzeżenia:
- fotele przednie - jak niemal u wszystkich mnie też razi za krótkie siedzisko i prawie brak trzymania bocznego, szkoda też, że nie da się fotela kierowcy ustawić jeszcze niżej. Po kolejnych korektach ustawień coraz bardziej się przyzwyczajam/oswajam ale ciągle to nie to. Przy braku elektryki w fotelu pasażera regulacja tez nie jest przyjemnością. Ma ktoś porównanie czy w tych fotelach z dopłatą +2700PLN jest lepiej?
- brak osłony silnika i akumulatora, słabo to wygląda pod maską (choć przy problemie belki z tyłu u innych to i tak mały Pikuś)
- zawieszenie jak dla mnie ciut za miękie (felgi 19"), trzeba się pewnie przyzwyczaić
- nieco irytujące jest to, że nie zapamiętuje ostatnio wybranego trybu jazdy (inne znane mi auta - nie tylko fordy - też tak mają, dość dziwne dla mnie)
- AA nie jest bezprzewodowe ale dzięki ładowarce indukcyjnej + strumieniowaniu spotify przez BT nie zawsze jest potrzebne ...
- klapka wlewu paliwa nie jest zamykana - serio?!
- asystenci działają bardzo dobrze, nie testowałem jeszcze tylko parkowania
- ta pseudo roleto-zasłonka też wydawała mi się dziwnym rozwiązaniem ale z drugiej strony nie trzeba za każdym razem odsłaniać i zasłaniać rolety jak chce sie coś shować wyjąć z bagażnika więc nie jest tak źle.

Jak również i pytania:
- brak pakietu Pakiet Technology - analizował już ktoś głębiej temat zamiany z full LED statyczne na matrycowe?
- start/stop - analizował już ktoś możliwość dezaktywacji? Normalnie by mi ten system nie przeszkadzał ale auto nie ma 2 lat i wymagało wymiany akumulatora bo nie odpalał bez wcześniejszej sygnalizacji, że bateria słaba. Serwis oczywiście w zaparte twierdził, że akumulator jest w doskonałej kondycji, 2 lawety później jednak wymienił. Póki co bez problemów ale ta niepewność zostaje...
- co oznaczają wpisy z etisa?:
* Bez Autoalarmu - niby wiadomo ale kolejny:
* Z Autoalarmem (Pats)
* Bez zdalnego sterowania rozrusz. - a można z aplikacji odpalić ...

Podsumowując póki co jestem zadowolony, zobaczymy jak będzie z czasem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
angelz jest offline   Odpowiedź z Cytatem