Cytat:
|
A co trzeba zrobic zeby to zrobili?
Mam auto z rocznika 2022, i działa tak, ze poziom paliwa jest wyswietlany ok, ale jak dojdzie do rezerwy, to wyswietla na pomaranczowo ze zostalo 80 km, i co 100m spada o 1 km. Wiec po 8 km wyswietla juz 0.
Tez tak macie?
|
Sprawdź w apce, czy Ci się należy. Mój ma, ale wiem, że nie każdy z tego rocznika ma.
Cytat:
|
Tydzień temu jechałem w 5 osób trasą nad morze moją Kugą 1.5 EB, bagażnik pełny po sufit. A4 i S3 ze Śląska nad morze, prędkość stale na poziomie 150-160 km/h i Kuga wg komputera wciągła 10,7 l benzyny. Czyli hybrydowy s-max w takich warunkach wypije mniej więcej tyle samo? To chyba i tak nieźle jak na tak duży i ciężki samochód.
Pytanie do osób które mają hybrydą przejechane kilka czy kilkanaście tysięcy km. Jakie średnie spalanie przez ten okres uzyskaliście w hybrydowym s-maxie ?
PS. Taka Ciekawostka, jako że rozmawiałem z kilkoma dilerami Forda, wychodzi na to że będą mieli jeszcze małe dostawy S-Maxa w hybrydzie jeszcze z rocznikiem produkcji 2023. Terminy odbioru okolice marca, czyli to będą pewnie te z końcówki produkcji. Cena za dopasionego Titanium z panoramą, pakietem X etc. w okolicy 198 tys. zł.
|
Mój pokazuje w okolicach 7l z dłuższego dystansu, ale myślę, że tak 70-80% to trasa z różnym, różniastym obciążeniem samochodu.
Też mój sprzedawca ma jedną hybrydę - więc jak ktoś chętny na dobrą cenę i sprzedawcę niech da znać.
PS. Mój nie ma co prawda panoramy, ale jest 7os., co w sumie wychodzi na to samo, ale cena była wyraźnie niższa od tego co mówisz. I jak brałem Titanium to na ST-Line miałem ofertę -10k tego co Ty piszesz teraz o Titanium X.