Temat: [Focus 2011-2014] Czyszczenie soczewek reflektorów
View Single Post
Stary 05-01-2023, 11:46   #3
piterus87
ford::average

Model: Ford Focus MK3 ST-line
Silnik: 1.6 Ecoboost 195KM 330Nm
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Czyszczenie soczewek reflektorów

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnoszę wrażenie że klosz w MK3 jest nieserwisowalny.
Chyba że bawimy się w piekarnik
Sam również mam już tak słabe światła, że pozostanie chyba szukanie kloszy bez homologacji na aliexpress.

[...]

Co do słabych świateł, obstawiam że masz już zajechane odbłyśniki a nie soczewkę, ale z chęcią będę zaglądał sprawdzić czy coś Ci się udało.
Nie wiem jak wygląda odbłyśnik za soczewką bo nie ma do niego dostepu ale reszta odbłyśników (od dodatkowych długich, doświetlania zakrętów) są w bardzo dobrym stanie i trochę nie uśmiecha mi się wydawać tyle hajsu za regenerację dwóch odbłyśników z 6. Sam klosz tez wygląda ładnie, nie jest mocno porysowany z zewnątrz i nie jest zmatowiony. Soczewka jest ewidentnie zmatowionia i myślę, że to zabiera dużo światła. W weekend postaram się do niej jakoś dobrać i jeżeli nic nie urwę ani nie połamię to probie zdjęcia sprzed i po zabiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spróbuję tez wyczyścić trochę klosz od środka metodą na magnes.

d) z tym to się zgodzę, beznadziejne rozwiązanie.

Ale i tak nie ma tragedii jeżeli chodzi o demontaż lampy w porównaniu z moim poprzednim autem. Tam za każdym razem jak chciałem dobrać się do lampy musiałem zrzucać cały zderzak.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 07-01-2023 o 08:52
piterus87 jest offline   Odpowiedź z Cytatem