View Single Post
Stary 06-01-2023, 16:29   #167
ulter81
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: MK3 Transity
Silnik: 1,8 125km
Rocznik: 2001
Domyślnie EDGE ST 2,7EB kompresor klimatyzacji od czego

Witam ponownie , Edeknprzypłynoł z za wielkiej wody w stanie całkiem niezłym jest już prawie odleczony ale brakuje mi jednej
rzeczy do zakończenia prac , a więc rzeczonego w tytule kompresora do klimatyzacji albo samego przedniego deklaracja od niego.
Teraz prośbą o pomoc do forumowiczów co są obeznani w temacie Edka z usa.
Z jakiego auta można by podebrać kompresor do tego autka czy podejdzie kompresor od 2,0EB od diesla całkiem inny więc bez szans mocowania przewodow po lifcie są inne więc przedliftowy od 2,7 nie podejdzie , a może ktoś miał by taki kompresor lub przedni dekiel od niego , kompresor może być uszkodzony aby była cała obudowa. W moim niestety po strzale został urwany czort na którym siedzi sprzęgło.
Proszę o rady kogoś kto miał z tym styczność oczywoscie nie muszę pisać że nie musi pasować pług and play , coś można przerobić itp.
Na forum jest mnóstwo wpisów że coś nie pasuje , np sanki od diesla do 3,5 lub do 2,7 a oczywiście są prawie identyczne pół godzinki że szlifierka i migomatem i są jak orginał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam i dziękuję.
Ps jeśli ktoś ma problem z dopasowaniem gratów do wersji z usa pisać śmiało bo mnie już został tylko ten nieszczęsny kompresor więc postaram się pomóc.

Bump: Odpowiem na temat amortyzatorów do 2,7 EB , bez problemu kupi się na alledrogo nowy amortyzator koszt plus minus 500-600 zł numery się zamieniają dokładnie z tymi od wersji amerykańskiej a sport tuner suspensjon to nic innego ja chwyt marketingowy roznica jest tylko w innych stabilizatorach i ich łącznikach które także pasuja od eu.
ulter81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem