Cytat:
|
Stoją diesle, bo jak rok temu nie wiadomo było co z dieslami, a nawet pojawiły się głosy że ich nie będzie to zaczęły się teraz pojawiać, znów zniknęły hybrydy
|
Miałem zamówione dwie identyczne vignialki, pierw zamówiłem diesla, ale po pół roku oczekiwania otrzymałem info że ecoblue może nie zostać wyprodukowany, więc domówiłem hybryde. Po kolejnych 8miesiącach dotarły praktycznie obie, pierw fhev, którą natychmiast zarejestrowałem a za miesiąc ecoblue, którą odsprzedawałem po ponad dwóch miesiącach. Cena była atrakcyjna a chętnych brakowało.
Na dzień dzisiejszy uważam że zle zrobiłem że odsprzedałem diesla, a pozostawiłem hybryde. Jednak moment obrotowy robi wielką frajdę z użytkowania samochodu.
A spalanie wcale takie niskie nie jest jakby mogło sie wydawać w hybrydzie.
W mrozne dni srednie spalanie fhev wychodzi między 7-8,5l. W cieplejsze dni żeby zobaczyć spalanie na poziomie 5,5-6,5l to naprawde trzeba kontrolować jazdę. W dłubnietym u tunera dieslu przy zdecydowanej bardziej dynamicznej jeździe 6-7,5 l to żaden wyczyn.
Jeśli utrzymywałbym identyczny styl jazdy w hybrydzie jak w poprzednim dieslu/identyczny pojazd/ to spalanie wyszło by porównywalne a może ciut na niekorzyść fhev. Teraz już wiem dlaczego japońskim toito-ją przyklejono łatkę dziadkowóz
Bump:
Cytat:
|
Myślę że klasa średnia, która mogła sobie pozwolić na te samochody nieco zubożała
|
Część zubożała, a część trzyma pieniądze schowane bo obecnie żyjemy w nieciekawych czasach i nikt nie wie, w którą stronę to pójdzie.