Cytat:
|
Spróbuj zareklamować opony zimowe. Tylko do reklamacji dołącz wszystkie paragony/faktury za wyważenie.
Dodatkowo zrób jak Fulara pisze.
|
Reklamowałem te Dunlopy, które były okej przez pierwszy sezon ( nie wiem kto to doważał i jak, ale było lala ) i Oponeo odpisało, że opony mieszczą się w parametrach i odesłali mi z powrotem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
Potwierdzam. Rwałem włosy przez dwa lata przez te drgania. W końcu Hunter - opony do kubła, Goodyear, potem Nokian letnie, wszystko miało bicie. Michelin Pilot, proste felgi i jest cacy. To auto jest bardzo czułe na złe opony. Jedne Goodyear co zamówiłem przyszły od razu krzywe, odesłałem bo nawet nalepek nie ściągnęliśmy.
GoodYear, myślę premium, gdzie tam ch***nia bo robione w Polsce. Nokian ch***nia robione w rosji. Micheliny - Włochy ale Michelin też ma fabrykę w Polsce, różne rozmiary różna fabryka. Opona Nokiam co mi tłukła jak była z przodu miała 65kn bicie. To już jest za dużo odesłałem a reklamacja Nokian powiedziała spie****aj.
Inna sprawa, poza oponami jest jakiś gruby problem a autach z silnikiem EcoBlue2.0, jest sporo osób co się na to skarżą i to nie są opony. Ale to podobno tylko 2.0
|
Zastanawiam się aktualnie, jak w takim razie trafić z oponami, bo reklamacji nie uznają jeśli to bicie nie jest na poziomie np 150KN Na Hunterze. Można jakoś sprawdzić skąd są Opony ?? bo ocenić przed założeniem to nie wiem jak, szpece w warsztatach twierdzą, że kółka kręcą się ładnie i rozkładają rączki - oni swoje zrobili dobrze, wiadomo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Warsztaty typu AutoOpony czy coś będą bardziej zaufane przy zakupie niż randomowo Oponeo? Trafiłem na wątek z tym 2.0 i tam też gruba rozkmina, no ale właśnie.. u mnie dwa sezony z rzędu letnie opony fabryczne Bridgestone czy tam Goodyear, nie pamiętam na pierwszej lepszej wyważarce wychodzą bajlando i auto jezdzi aż miło, a na tych zimówkach bujam się już z 1,5msc i jak mam jechać 120km trasę to mi się słabo robi. Druga kwestia, że w zeszłym roku facet na Dynamicznej raz je oprawił i auto jechało jak po stole, w tym roku 2 razy podbijał i problem dalej występuje - z czego to może wynikać?