View Single Post
Stary 18-01-2023, 12:48   #184
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Cytat:
Napisał AstraC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tym co wspomniałem, czyli brakami modułów ambient to jest nie miła zagrywka i mnie też trochę rozdrażniła, natomiast co do wyposażenia jak elektryczna kolumna? U mnie wyposażenie zgadza się z zamówieniem, i tak długo jak długo tak jest klient nie może się czuć oszukany (ja czytałem dokładną specyfikację zanim podpisałem) i w sumie nie mam żadnych różnic względem tego. Natomiast jeśli się takie pojawią, no to jest niezgodność towaru z umową
Nie jest to takie oczywiste, Ja zamówiłem samochód w lutym 2021r najdroższe wyposażenie za kwote +- 180tyś
dotarł po 14-15 miesiącach wykastrowany :
brak schowka na okulary
brak elektrycznej blokady drzwi tył
bezkluczykowy system Ford KeyFree okrojone o tył
brak spryskiwaczy reflektorów przód

A samochód przy odbiorze na fakturze opiewał już na kwote 192tyś
Dealer twierdzi że to ford polska kupił drożej i sprzedaje drożej do salonu. Mogę sie zgodzić zapłacić ponad 10klocków więcej lub zrezygnować z zakupu.
Identyczny samochód na ten moment stał na ekspozycji do kupienia od ręki za 230tyś takie to były czasy.
Jedynie przez fakt że zamówiłem u dealera trzy pojazdy udało sie mi otrzymać w ramach rekompensaty za ww braki opony zimowe.
Przypomnijcie sobie, ze ford w 2022 niechciał dawać zadnych rabatów, bo 1tyś czy dwa tyś przy kwotach znacznych przynajmniej ja nie traktuje jako rabat.
Na szczęście powoli sytuacja zaczyna sie powoli zmieniać
A tak na marginesie jeden samochód, który został zamówiony w styczniu 2022r jeszcze nie dotarł, wycena na tamten czas to 175tyś na dzien dzisiejszy inny dealer zrobił tego modelu kalkulacje na 220tyś Nie ma jeszcze nawet vin i nikt nic nie wie, ciekawe ile teraz zaśpiewają

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 18-01-2023 o 13:03
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem