Reflektory fabrycznie trochę za nisko ustawione, poza tym 4-5x zdarzyło mi się, że samopoziomowanie ustawiało je w najniższej pozycji.... jechać się nie dało bo oświetlone było 5m przed maską. Aby ponownie przeprowadzić procedurę samopoziomowania to trzeba wyjść, zamknąć auto, wypalić papierosa i dopiero. Jak się zrobi to za szybko, to pamięta ostatnie ustawienie reflektorów.
Upierdliwe trochę i zgłoszę to na gw jak zacznie mnie wkurzać.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
FordSecure - dodatkowe funkcje alarmu gratis przez pierwszy rok (później płatna subskrypcja) powoduje, że w ciągu kilku dni masz aku prawie dętkę, co godzinę się systemy w aucie pobudzają.
Problem zauważyłem, bo auto co godzinę zaczęło mrugać światłami (przy okazji włącza się podświetlenie monitorów, słychać ze coś w aucie się dzieje itp) - kamerę mam w garażu. Po 4tym dniu postoju komunikat w aplikacji, że zdalne funkcje są wyłączone bo auto przeszło w tryb głębokiego uśpienia aby oszczędzać aku.
Ford Secure - lepiej nawet tego nie aktywować...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napięcie grubo poniżej 12.... 11 z niewielkim groszem. Oczywiście auto odpaliło, ale już w aku wiele energii nie było. Ładowarka w aku 60Ah władowała niecałe 50Ah. Aku prawie dętka a jakby ładować aku alternatorem i to jeszcze napięciem powyżej 15V (bo fordy tak mają, jak aku jest słaby jak najszybciej chcą go doładować) z wydajnością prądową alternatora to jest zabicie akumulatora w rok, max 2.
Swoją drogą księgowy tam był przy akumulatorze. Jest EFB, powinien być AGM i to dużo większy w aucie z taką ilością elektroniki.
EFB to do zwykłego samochodu, które wyłączone pobiera tyle ile potrzebuje alarm i ma start&stop.
Kupiłem sobie już porządne kable rozruchowe i może...... kupię jakiś booster bezbateryjny na superkondensatorach. Bo z akumulatorem w tym aucie może być problem
Przynajmniej w podwójnej podłodze kombika jest duuużo miejsca na tego typu gadżety, pasy transportowe, linkę holowniczą, rozciętą walizkę z kluczami itp.
Poza tym auto jest super
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sterowanie klimą mogłoby być tradycyjnie, bo żeby trafić w to co się chce trzeba oderwać wzrok od jezdni i miałem już jedną sytuację, że jakby nie było funkcji alarmu przed kolizją to bym komuś w tyłek wjechał, bo zmieniałem nastawy klimatyzacji... Serio to już bezpieczniej pisać smsa w smartfonie w wyciągniętej do przodu ręce.