View Single Post
Stary 19-01-2023, 14:59   #194
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Hybryda - kto już ma, wrażenia i odbiór

Cytat:
Napisał AstraC Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To ja miałem tylko zapis, żę w przypadku wzrostu opłat publicznoprawnych określonych jako VAT, akcyza i opłaty celne może wzrosnąć cena samochodu. Tyle, w żadnym innym wypadku.
We wszystkich wcześniejszych tj przed 2020r umowach zawartych przez tego samego dealera miałem takie zapisy jak wspomniałeś wyżej

Bump:
Cytat:
Napisał lukast Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem identyczne zapisy w umowie - ale diler z nich nie skorzystał, twierdząc od początku do końca że cena jest przypisana od początku do klienta i te zapisy są w praktyce "martwe" - nigdy z nich nie korzystali jeszcze.
W pierwszym pojeździe, który otrzymałem na przełomie kwiecień/maj 2022r cena została zachowana wg umowy, drugi, który dotarł w maju to podnieśli mi cene o ok 12tyś to i tak sie mi zdecydowanie opłacało zrealizować transakcje. Tak jak pisałem wyżej za "wykastrowane" seryjnie elementy dostałem kpl opon zimowych premium.

Jest to logiczne że ford polska po 15 miesiąca od złożenia zamówienia został obciążony wyższą kwotą przez Ford Motor Company.

Ostatnio edytowane przez tomaszjan31 ; 19-01-2023 o 15:11
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem