View Single Post
Stary 19-01-2023, 22:47   #816
ipIV
ford::amateur

Imię: Michał
Model: mk4 fl
Silnik: 2,3
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Focus Mk4 Facelift

Cytat:
Napisał dgbi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
IpIV dzięki bardzo za informacje i porady w sprawie akumulatora/ładowania. Czyli w F4.5 problem nadal występuje niedobrze... słyszałem że to przypadłość Focusów 4, Pum itp. więc za wczasu zaopatrzyłem się w jakąś sensowną ładowarkę.
Jakby się jeździło codziennie, to problemu raczej nie ma. Najlepiej Forscanem ustawić zadany poziom naładowania aku z 80% na 90 i będzie ok.
Ja niestety - miłośnik motoryzacji mający 5 aut..... nie jeżdżę Foką codziennie.

Jak Focus ma stać dłużej niż 2-3 dni to najlepiej na sztywno podłączyć sobie pod aku na stałe przewody z szybkozłączką i podłączać ładowarkę na ten czas.

Ja mam NOCO GC002 i Genius 5A. Genius 2A też naładuje, ale duuużo więcej czasu jej to zajmuje.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Szczerze to nie widziałem, że F4 ma taką przypadłość... jestem inż. elektrykiem i po tym jak wygląda napięcie itp... czuję nosem że może być problem. Jak szybko jesteś w stanie odnaleźć temat o tym problemie to daj link Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Na pewno jak aku padnie to chciałbym dać większy. Może skrzynka pod aku z Ecoblue podejdzie? Zapewne ecoblue ma większy aku. Ma może ktoś numer katalogowy skrzynki z ecoblue?

Będę chciał jeszcze wrzucić hamulce z nowego pakietu Performance po gwarancji (jak ma ktoś numery zacisków itp - bo pracuje w ASO to fajnie jakby wrzucił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Po gw też auto pójdzie do tunera, na pewno przed programem wleci większy IC i DP ze sportowym katem np. od Mountune.

Więcej modyfikacji raczej nie przewiduję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Tomasz76 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ipIV-cenne uwagi. Alarmu na szczęście nie zamawiałem. Auto będzie praktycznie codziennie użytkowane, więc myślę, że z akumulatorem nie będzie problemu. Do dużych ekranów dotykowych w samochodach już się przyzwyczaiłem. Ważne, żeby ekran się nie zawieszał i działał płynnie. Czy wnętrze jest w miarę dobrze spasowane i nie skrzypią np. fotele, czy deska?
Działa w miarę płynnie. Jak na obecne czasy mogłoby być lepiej, ale tragedii nie ma.... jest "akceptowalnie". Przy przełączaniu trybów jazdy ekran "licznik" potrafi się na 0,5s przyciąć... XXI wiek a jakim samochodem bym nie jechał to poziom elektroniki jest co najmniej 10 lat do tyłu.

Szkoda, że nie ma trybu "użytkownik zaawansowany" gdzie można by konfigurować np. brzęczek od pasów, monitorować stan aku, konfigurować tryby jazdy itp. Dużo fajnych funkcji mogłoby być (kwestia softu) a nie ma.

Nic nie skrzypi itp.
Jedyne co skrzypi to fotelik dziecka jak go zamontuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A... jest twardo. W Puncie HGT mam sprężyny eibacha i myślałem że tam jest twardo... to tu jest beton Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale dla mnie to jest ok... (osiągi, prowadzenie itp to jest to czego bym od tego auta oczekiwał) tylko Żona czasami marudzi, że na nierównościach "cycki jej skaczą" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale to przypadłość wersji ST. W innych tego problemu nie będzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Focusa oceniam na 8,5/10. Mogłoby być lepiej, ale jest dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Funkcja "zaawansowany użytkownik" i nawiew na tył z podłokietnika załatwiłaby 9,9/10 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez ipIV ; 20-01-2023 o 00:02
ipIV jest offline   Odpowiedź z Cytatem